Clinton kræver skrappere krav for biler "made in USA"

Den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton vil hæve kravet til, hvornår bilproducenter i USA kan sige, at en bil er "made in America" - produceret i Amerika.

Hun kræver en højere standard for, hvor stor en andel af bilens dele, der skal være produceret i USA. For at beskytte amerikanske arbejdspladser.

Det siger Clinton på et vælgermøde i Youngstown i delstaten Ohio lørdag.

Hun slår fast, at hun er klar til at tage kampen op mod "slappe regler for oprindelsessted" i forbindelse med den aktuelle handelsaftale - TPP - mellem 12 lande i Amerika, Asien og Oceanien.

Den amerikanske regering har sat kravet for amerikanskproducerede dele til 45 procent i TPP, som blev underskrevet tidligere på året.

Det krav er Hillary Clinton ikke tilfreds med. Hun kræver en højere procentsats - uden åbenbart at nævne et konkret tal.

Den tidligere udenrigsminister og førstedame mener, at handelsaftalen gør for lidt for at beskytte amerikanske lønmodtagere.

Hillary Clinton fører kampen om at blive demokraternes præsidentkandidat foran Bernie Sanders.

Næste store slag mellem rivalerne står tirsdag i næste uge, hvor der blandt andet er primærvalg i den store delstat Florida.

Florida er en af de traditionelle svingstater, der kan afgøre det amerikanske præsidentvalg.

Hillary Clinton er milevidt foran Sanders i meningsmålingerne i Florida, der har en stor del af de typisk Clinton-venlige latino-vælgere.

Natten til torsdag kom Sanders i modvind i en tv-debat på den spansksprogede kanal Univision, da ordstyrer Jorge Ramos viste et videoklip af Sanders fra 1985, hvor han taler positivt om de cubanske revolutionsfædre Fidel Castro og Raul Castro.

Florida er hjemsted for mere end en million cubanere, hvoraf størstedelen er eksilcubanere, der ikke nærer meget respekt for Castro-brødrene.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip