Clinton lægger i ny meningsmåling afstand til Trump

Skrevet af admin

01/08/2016

Mest læste i dag

Hillary Clinton, USA's Demokratiske Partis præsidentkandidat, tager efter sidste uges partikonvent et spring opad i en frisk meningsmåling for tv-stationen CBS.

Her fører Clinton med syv procentpoint over den republikanske udfordrer, Donald Trump. Hun får 46 procent mod 39 procent til Trump.

Dermed udraderer den 68-årige Clinton den uafgjorte stilling, som Trump nåede i en CBS-måling efter det republikanske partikonvent ugen før det demokratiske partikonvent.

Et af Clintons største problemer er vælgernes uvilje over for hende som person. Men det har også hjulpet lidt efter partikonventet i Philadelphia, viser målingen for CBS.

50 procent af de registrerede vælgere har en negativ indstilling til hende, mens 36 procent er positive. Det er fem procentpoint færre negative end tidligere.

31 procent har en positiv opfattelse af Trump, og det er næsten det samme antal som efter det republikanske partikonvent. 52 procent siger, de ikke bryder sig om ham.

Partikonventer bruges af USA's to store partier til at nominere deres præsidentkandidater.

Der har været adskillige meningsmålinger de seneste uger, hvor konventerne har fundet sted. Et gennemsnit af dem viser en føring til Clinton på 2,2 procentpoint ifølge RealClearPolitics.com.

/ritzau/AFP