Clinton og Cruz kommer bedst fra land i Iowa

Et billede er så småt ved at tegne sig for, hvem vælgerne i Iowa helst ser som præsidentkandidat for henholdsvis Demokraterne og Republikanerne i USA.

Mandag er vælgermøderne i staten - de såkaldte caucuses - åbnet. Og de foreløbige meldinger viser dødt løb mellem Demokraternes kandidater, Hillary Clinton og Bernie Sanders.

Sikkert er det dog, at Ted Cruz, der er senator fra Texas, har slået mangemilliardæren Donald Trump, som ellers har ført i adskillige meningsmålinger op til stemmeafgivelsen.

Allerede tidligt på aftenen lagde Cruz sig foran i feltet.

Ifølge CNN's første optællinger havde Ted Cruz opbakning fra 30 procent af vælgerne, mens Trump kunne mønstre 29 procents støtte med cirka en femtedel af stemmerne talt op. Føringen holdt herefter, og Cruz kunne kalde sig Iowas republikanske vinder senere på natten.

Demokraterne har i avisen The Guardians måling knap 50 procent hver.

Kandidaten Bernie Sanders, der har halet ind på Clinton den seneste tid, presser Hillary Clinton til det sidste, mens Demokraternes tredje kandidat, Martin O'Malley, valgte at trække sig, før det endelige resultat lå klar.

Både Republikanernes og Demokraternes kandidater kæmper om at blive partiets bud på en præsident, når amerikanerne til november skal vælge en ny person til at flytte ind i Det Hvide Hus.

Iowa åbnede for valgstederne klokken 19 lokal tid, og de endelige resultater ventes at ligge klar i løbet af tirsdag morgen dansk tid.

Reuters skriver, at usædvanlig mange republikanske vælgere mødte op for at give deres mening til kende i forhold til tidligere år. Ved flere valgsteder meldes der om lange køer og mange nye vælgerregistreringer, beretter nyhedsbureauet.

Vælgerne samledes 1100 forskellige steder i Iowa, der særligt er kendt for majs og for at holde de første vælgermøder forud for et amerikansk præsidentvalg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip