Clinton om mediekåring: Vi har stadig valg at vinde

Skrevet af admin

07/06/2016

Dagens topnyheder

Hillary Clinton lader ikke champagnepropperne springe, selv om en optælling fra nyhedsbureauet AP viser, at hun har den nødvendige opbakning fra Demokraternes delegerede til at blive partiets præsidentkandidat.

På Twitter skriver hun, at hendes fokus fortsat er at vinde over sin demokratiske rival, Bernie Sanders, ved de resterende primærvalg i en række amerikanske delstater.

- Vi er smigrede, AP, men vi har flere primærvalg, der skal vindes, lyder det fra Hillary Clinton.

- Vi er på nippet til et historisk øjeblik, men vi har stadig meget arbejde foran os. Lad os kæmpe videre for hver en stemme, skriver hun.

Hendes kampagnechef, Robby Mook, kalder den seneste optælling en "vigtig milepæl", men understreger ligeledes, at Clinton "fortsat arbejder på at vinde hver enkelt stemme" i de kommende primærvalg.

Tirsdag er der primærvalg i Californien, New Jersey, North Dakota, South Dakota, Montana og New Mexico.

Opgørelsen fra AP viser, at den tidligere førstedame og udenrigsminister har samlet opbakning fra mindst 2383 delegerede og superdelegerede ved de seneste måneders mange primærvalg og vælgermøder.

2383 er det magiske tal, som hun og Bernie Sanders har stræbt efter. Ifølge AP og NBC News har hun netop nået det ved at have støtte fra 1812 delegerede og 571 superdelegerede.

Det betyder, at Clinton ikke længere kan hentes, medmindre hundredvis af de såkaldte superdelegerede, der har peget på hende, pludselig skifter side til Sanders, hvilket de i teorien kan. Det anses dog af iagttagere som usandsynligt, skriver Reuters.

Bernie Sanders kritiserer optællingen for netop at inkludere superdelegerede.

- Det er uheldigt, at medierne drager forhastede konklusioner og ignorerer Demokraternes komités klare udmelding om, at det er forkert at tælle superdelegeredes stemmer med, før de faktisk er blevet afgivet ved konventet, siger Michael Briggs, Sanders' talsmand, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Demokraterne udpeger formelt sin kandidat på et konvent i juli.

/ritzau/