Clinton slipper endegyldigt for retsforfølgelse i e-mail-sag

USA's tidligere udenrigsminister og nuværende præsidentkandidat, Hillary Clinton, bliver ikke retsforfulgt i den meget omtalte sag om hendes - ifølge FBI - skødesløse omgang med fortrolige e-mail som udenrigsminister.

Det har USA's justitsminister, Loretta Lynch, onsdag besluttet efter indstilling fra det amerikanske forbundspoliti, FBI.

- Jeg har modtaget og accepteret deres (FBI's, red.) enstemmige anbefaling om, at den grundige, årelange efterforskning lukkes, og at der ikke rejses sigtelse mod nogen personer i forbindelse med efterforskningen, siger hun ifølge Reuters i en udtalelse.

Ifølge FBI er der ikke fundet beviser på, at Hillary Clintons private e-mail blev hacket. Men risikoen var reel, sagde FBI-direktør James Comey tirsdag på et pressemøde.

I sin tid som udenrigsminister indtil 2013 brugte den demokratiske præsidentkandidat blandt andet en privat e-mailkonto til at kommunikere i embeds medfør.

James Comey betegnede tirsdag Clintons håndtering af de følsomme oplysninger som "ekstremt skødesløs". Men FBI har ikke fundet beviser på, at hun havde hensigter om at bryde nogen love.

Clinton undlod desuden i forbindelse med efterforskningen at videregive tusindvis af e-mails til politiet. Blandt disse indeholdt tre følsomme oplysninger, siger FBI.

Sagen har været en potentiel bombe under Clintons drøm om at blive præsident Barack Obamas afløser, og FBI's afgørelse har fået massiv kritik af blandt andet Republikanernes forventede præsidentkandidat, Donald Trump.

Hillary Clinton ventes i slutningen af juli officielt at blive Det Demokratiske Partis kandidat til posten som præsident.

Hun har undskyldt, at hun brugte sin private e-mail-konto.

James Comey skal torsdag forklare FBI's beslutning for en komité i den amerikanske kongres.

/ritzau/

Dagens Gossip