Clinton: Trump kan udnævne ekstrem højesteretsdommer

Demokraternes førende præsidentkandidat, Hillary Clinton, går i rette med Republikanerne, der nægter at give Barack Obamas nominerede til posten som højesteretsdommer, Merrick Garland, en høring.

Den tidligere førstedame beskylder ved en tale i delstaten Wisconsin partiet for bevidst at sabotere den politiske proces ved en tale i delstaten Wisconsin.

- Hvilken slags dommer ville en præsident Trump udnævne? Eller hvilken justitsminister for den sags skyld? Så snart man gør det ekstreme normalt, åbner man døren til noget meget slemt, siger Hillary Clinton ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Clinton siger i talen også, at en højesteretsdommer udnævnt af Trump kan rulle arbejdstageres rettigheder og retten til abort tilbage.

- Det kan ødelægge søjlerne i den progressive bevægelse, siger Clinton.

Den tidligere førstedame peger på, at milliardæren Donald Trump ønsker et midlertidigt stop for, at muslimer kan rejse ind i USA og har sagt, at han vil deportere millioner af immigranter.

Barack Obamas nominerede til at udfylde posten som den sidste højesteretsdommer, Merrick Garland, bliver beskrevet som en moderat dommer. Han er udset til at tage over efter den særdeles konservative Antonin Scalia, der døde 13. februar.

Senatet, der skal godkende præsidentens nominering, nægter dog at godkende Obamas nominering i et valgår. De mener, at udnævnelsen af en højesteretsdommer er for stor en beslutning til, at de vil lade en afgående præsident træffe den.

Det giver Clinton dog ikke meget for.

- Vi har valgt en præsident. Og vi har valgt ham to gange. Nu vil Republikanerne i Senatet lade som om, at vores stemmer ikke tæller. Præsident Barack Obama er vores nations leder, og han har gjort sit arbejde ved at nominere en dommer, siger Clinton.

Hillary Clinton fører kapløbet om at blive Demokraternes præsidentkandidat over senator Bernie Sanders med 1712 delegerede mod 1004. Det kræver 2382 delegerede at vinde nomineringen.

Der er primærvalg i Wisconsin 5. april.

/ritzau/

Dagens Gossip