Clinton: USA må stå sammen med Europa

Skrevet af admin

23/03/2016

Mest læste i dag

USA må vise solidaritet med sine allierede i de europæiske lande efter terrorangrebet i Bruxelles.

Det siger USA's tidligere udenrigsminister Hillary Clinton, som også er favorit til at blive Demokraternes præsidentkandidat.

- Nu er det vores tur til at stå sammen med Europa, siger hun med henvisning til den opbakning, amerikanerne oplevede fra Europa i kølvandet på terrorangrebet mod New York den 11. september 2001.

- Hvad gælder kampen mod Islamisk Stat, har vi mere brug for vores allierede end nogensinde før, siger Clinton.

Hun tilføjer, at forsvarsalliancen Nato er "en af de bedste investeringer, USA nogensinde har foretaget" og opfordrer til, at USA understreger sit engagement i såvel Nato som andre alliancer, efter den republikanske favorit, Donald Trump, mandag sagde at USA må tage Nato-engagementet op til fornyet overvejelse.

I en tale på Stanford Universitet i Californien minder Clinton om, at USA har brug for hjælp fra europæiske efterretningstjenester, banker, diplomater og militær til at bekæmper terrortruslen og støtte allierede lande i Mellemøsten og andre dele af verden.

Hun opfordrer samtidig Europa til at gøre mere for at dele byrden med USA, når det gælder øgede forsvarsudgifter.

Tirsdag kaldte Clinton angrebene i Bruxelles en terrorhandling og lovede, at USA vil stå sammen med Europa i bekæmpelsen af terroristerne.

- De vil ikke lykkes med det, sagde hun.

/ritzau/dpa