Clinton vil lave grøn revolution som præsident for USA

Skrevet af admin

27/07/2015

Mest læste i dag

USA skal ved hjælp af blandt andet sol og vind fremover producere nok vedvarende energi til at dække behovet hos alle husstande i hele landet.

Det ambitiøse mål har Hillary Clinton - en af favoritterne til at blive USA's næste præsident - søndag fremlagt, og planen vil blive til virkelighed inden for ti år, hvis hun indtager Det Hvide Hus efter præsidentvalget i november 2016.

- Jeg vil have vind, sol, avanceret biobrændsel og mere energieffektivitet. Og jeg bliver nødt til at sige, at folk, der argumenter imod det her, ikke er på omgangshøjde med virkeligheden, siger Clinton under et besøg i Iowa.

De grønne energimål indebærer blandt andet, at der skal installeres mere end en halv milliard solpaneler i de første fire år af hendes embedsperiode, såfremt hun bliver valgt.

Det svarer til en stigning på 700 procent i forhold til det nuværende antal solpaneler.

De konkrete løfter er en del af en omfattende klimadagsorden, som Clinton de næste måneder vil lægge frem i sin fulde størrelse.

- Vi er på nippet til en ny æra. Vi kan skabe et mere åbent, effektivt og modstandsdygtigt energinetværk, som forbinder os, forsyner os, forbedrer vores helbred og kommer alle til gode, siger hun.

Hillary Clinton er storfavorit til at vinde Demokraternes nominering som partiets kandidat ved valget. Men hun er kommet under stigende pres fra den mere progressive og klimavenlige fløj i partiet, efter at kandidaten Bernie Sanders har meldt sit kandidatur.

Han har talt varmt for at lave flere tiltag, der kan være med til at stoppe den globale opvarmning.

Clinton har tidligere lovet at gøre de globale klimaforandringer til en central del af sin præsidentkampagne, men det er første gang, at hun offentliggør konkrete mål på området.

/ritzau/Reuters