Clintons gamle ministerium puster nyt liv i e-mail-sag

Skrevet af admin

08/07/2016

Dagens topnyheder

Udenrigsministeriet i USA har valgt at genåbne sin interne undersøgelse af, hvordan tidligere udenrigsminister Hillary Clinton og andre centrale embedsfolk har håndteret fortrolige informationer.

Det siger talsmand John Kirby ifølge nyhedsbureauet AP.

Undersøgelsen bliver genåbnet, efter at justitsministeriet onsdag slog fast, at man ikke vil retsforfølge præsidentkandidaten Clinton i den såkaldte e-mail-sag. Det var i tråd med, hvad forbundspolitiet FBI havde anbefalet.

Udenrigsministeriet suspenderede sin undersøgelse i april for ikke at forstyrre FBI's undersøgelse af sagen.

Der er ikke blevet sat en deadline for, hvornår udenrigsministeriet skal have afsluttet granskningen, fortæller Kirby til AP.

Hillary Clinton var udenrigsminister frem til begyndelsen af 2013. Hun er løbet ind i problemer, efter det er kommet frem, at hun i løbet af sin tid på posten brugte en privat e-mail-konto til at kommunikere i embeds medfør.

Direktøren for FBI, James Comey, har betegnet Clintons håndtering af de følsomme oplysninger som "ekstremt skødesløs". Men FBI har ikke fundet beviser på, at hun havde hensigter om at bryde nogen love.

Tidligere i denne uge sagde John Kirby, at tidligere ansatte i ministeriet godt kan modtage "administrative sanktioner". Den mest alvorlige straf vil være at fjerne personers sikkerhedsgodkendelse.

Hillary Clinton bliver efter al sandsynlighed formelt valgt som Demokraternes præsidentkandidat i juli. Der er tradition for, at præsidentkandidater får adgang til fortrolige oplysninger, når de på partikonventet er udpeget som kandidater til USA's øverste embede.

Flere republikanere har dog sagt, at Clinton bør fratages den mulighed på grund af e-mail-sagen.

/ritzau/