Clintons lejr beskylder Rusland for lækkede e-mail

Skrevet af admin

26/07/2016

Dagens topnyheder

Det var Rusland, der stod bag lækagen af e-mail, som viste, at formanden for Demokraternes Nationale Komité (DNC), Debbie Wasserman Schultz, støttede Hillary Clinton i kampen mod Bernie Sanders.

Det mener Hillary Clintons kampagneansvarlige, Robby Mook.

- Det er ganske forstyrrende, at der er eksperter, som fortæller os, at dette blev gjort af Rusland for at hjælpe Donald Trump, siger Mook til tv-stationen ABC.

Sagen betød, at Debbie Wasserman Schultz gik af som formand før partiets konvent i Philadelphia.

Mange af Sanders' støtter er så vrede over, at DNC's formand angiveligt favoriserede Clinton, at de råbte buh og piftede, da senatoren fra Vermont mandag opfordrede dem til at stemme på Hillary Clinton.

Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, har flere gange opfordret Bernie Sanders' støtter til at stemme på ham i stedet for Demokraternes formodede kandidat, Hillary Clinton.

Nu spekulerer amerikanske medier i, om mange af Bernie Sanders' støtter vil føle sig så trådt på, at de vil stemme på Trump eller undlade at stemme.

FBI har oplyst, at forbundspolitiet indleder en efterforskning af, hvordan Debbie Wasserman Schultz' e-mail blev hacket.

- Vi efterforsker sagens natur og omfanget af sagen med DNC. Et sikkerhedsbrud som dette er noget, som vi tager meget seriøst, siger FBI i en pressemeddelelse.

Flere eksperter bakker op om, at lækagen bærer præg af at være gennemført af russere, mens andre mangler endelige beviser på, hvem der gennemførte cyberangrebet.

Thomas Rid, professor i sikkerhedsstudier ved King's College i London, mener, at der er "meget stærke" beviser for, at russiske hackere står bag e-mail-lækagen.

- Operationen passer rigtig godt ind i den måde, som de arbejder på, skriver han ifølge nyhedsbureauet AFP på mediet Motherboard.

Demokraternes partikonvent begyndte mandag i Philadelphia og løber frem til fredag.

/ritzau/