CNN: Paris-gerningsmand smuglet ind med flygtninge

En unavngiven fransk senator siger søndag til CNN, at en syrisk mand, som kom til en græsk ø med utallige flygtninge i oktober, var blandt selvmordsbomberne i Paris.

- En af de tre selvmordsbombere, som sprængte sig selv i luften i Paris uden for Stade de France i Paris sent fredag, ankom til den græske ø Leros 3. oktober sammen med utallige syriske flygtninge, siger CNN's Christiane Amanpour med henvisning til en unavngiven fransk senater, som er blevet briefet i Indenrigsministeriet.

Mandens navn var ifølge CNN Ahmad al Mohammad, og han skulle have fået et nødpas i forbindelse med flygtningekrisen.

En græsk minister sagde lørdag, at et pas, som var fundet nær en af de døde gerningsmænd, var registreret i Grækenland for lidt over en måned siden.

- Vi kan bekræfte, at indehaveren af det syriske pas kom gennem den græske ø Leros den 3. oktober, hvor han blev registreret under de europæiske regler, sagde den græske minister for borgerbeskyttelse, Nikos Toskas, lørdag.

Det var på det tidspunkt uklart, om passet faktisk tilhørte selvmordsbombemanden. Det forlød samtidig, at der kunne være tale om et stjålet eller forfalsket pas.

En græsk politikilde sagde lørdag til AFP, at Athen havde sendt pasindehaverens fingeraftryk til de franske myndigheder for at tjekke, hvorvidt de passer med den dræbte gerningsmands.

Tre mænd sprængte sig selv i luften foran stadion fredag aften, hvor det tyske og franske landshold spillede en venskabskamp på et tætpakket Stade de France.

I alt otte mænd menes at have deltaget i angrebene, der fandt sted seks steder i den franske hovedstad. Yderligere 300 er såret.

Præsident François Hollande sagde lørdag formiddag i en tale, at kræfter uden for Frankrig har planlagt og organiseret angrebene i Paris.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip