CNN: USA angriber terrormål i Somalia

Det amerikanske militær har gennemført et luftangreb i Somalia mod en formodet militant leder med forbindelse til terrorgrupperne al-Qaeda og al-Shabaab.

Det rapporterer tv-stationen CNN, som angiver en militær embedsmand som sin kilde.

USA har endnu ikke været i stand til at bekræfte eller afkræfte, om personen, som var målet for det amerikanske luftangreb, er dræbt.

Den amerikanske styrke har angiveligt brugt missiler i angrebet mod målet i det sydlige Somalia, og ingen soldater var på landjorden, lyder det.

Den somaliske gruppe al-Shabaab er en milits, som består af radikale islamister, der har tilknytning til terroristerne i al-Qaeda.

Al-Shabaab har blandt andet taget skylden for massakren i indkøbscentret Westgate, der ligger i den kenyanske hovedstad, Nairobi. Angrebet stod på fra 21. til 24. september sidste år.

Mindst 67 mennesker mistede livet, og flere udlændinge var blandt de dræbte. Heriblandt seks briter, to canadiere, to franskmænd, to indere, en kineser, en hollænder samt en sydafrikaner og en sydkoreansk statsborger.

Al-Shabaab har sagt, at angrebet var en advarsel til Kenya om at trække dets soldater ud af det sydlige Somalia, hvor de bekæmper al-Shabaab som del af Den Afrikanske Unions styrke.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip