Colombianer slår favoritterne i første Vuelta-udfordring

Colombianeren Esteban Chaves fra Orica-Greenedge blev en overraskende vinder på den første rigtige udfordring i Vuelta a Espana.

Den 25-årige cykelrytter kom først, da rytterne sluttede med en stejl stigning efter 158,7 kilometer fra Alhaurín de la Torre til Caminito del Rey.

I den afgørende sprint slog han hollandske Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), der ikke havde kræfter tilbage på de sidste meter.

Etapen bød på stor dramatik undervejs, da store dele af feltet var en tur i asfalten ved et massestyrt.

Det gik ud over en af favoritterne Astanas Vincenzo Nibali. Han kom ikke til skade, men manglede simpelthen en ny cykel, hvorfor han blev sat af hovedfeltet og halsede efter med mere end et minut.

Med hjælp fra sit hold kæmpede han sig dog tilbage, og italieneren fik fuld kontakt med feltet med ti kilometer tilbage - netop som feltet slugte den sidste udbryder, José Goncalves (Caja Rural-Seguros RGA).

Så var der serveret for alle favoritterne, der har evner som afsluttere på en kort, stejl stigning.

De 4,7 kilometers stigning op til målet startede med angreb fra Europcars Cyril Gautier, men med tre kilometer tilbage blev han hentet af en angribende Nairo Quintana (Movistar).

Quintana fik hul sammen med blandt andre Nicolas Roche (Team Sky), men Quintana måtte siden slippe de forreste.

Det samme måtte Roche, og så var det en kamp om etapesejren mellem Chaves og Dumoulin, som førstnævnte trak sig sejrrigt ud af.

/ritzau/

Dagens Gossip