Colombianer vinder bjergetape efter langt udbrud

Colombianske Jarlinson Pantano (IAM) vandt søndag 15. etape i Tour de France foran polske Rafal Majka (Tinkoff).

Efter en lang bjergrig dag i udbrud for dem begge endte det mand mod mand i en spurt, og her var Pantano stærkest.

Dagens menu lød på 160 kilometer fra Bourg-en-Bresse til Culoz. Hele seks kategoriserede stigninger skulle rytterne over - blandt dem Colombier uden for kategori.

Klatreren Majka var som så ofte før i bjergene med i det afgørende udbrud, der kørte væk tidligt på etapen, og den sejlivede polak viste gode ben dagen igennem.

Gruppen blev mindre og mindre, men dagen igennem var Majka toneangivende i udbruddet, og hurtigt var det klart, at dagens etapevinder skulle findes mellem folkene ude foran.

Majka stak af fra de sidste konkurrenter på vej op af dagens sidste stigning og krydsede toppen alene - 22 sekunder foran de nærmeste forfølgere.

Han var tæt på at styrte på nedkørslen, hvor cyklen røg ud i græsset ved siden af vejen, men han holdt sig på cyklen.

Til gengæld holdt han ikke hele vejen til mål. Colombianske Jarlinson Pantano (IAM) indhentede Majka på vej ned, og de to fulgtes til mål, hvor Majka trak det korte strå i sprinten.

Majka fik en trøstpræmie, idet han kørte sig i front for bjergkonkurrencen, hvorfor han mandag kører i den prikkede bjergtrøje.

Favoritterne tog det roligt og kørte deres eget løb bagude, hvor duksen Chris Froome i den gule trøje holdt konkurrenterne i jerngreb, og ingen af de øvrige i toppen af klassementet formåede at komme væk fra Froome og hans hjælpere.

/ritzau/

Dagens Gossip