Colombiansk komet snupper ny Vuelta-triumf

27/08/2015

Esteban Chaves (Orica-Greenedge) er i fuld gang med at markere sig som den helt store stjerne i den første uge af etapeløbet Vuelta a España.

Colombianeren vandt torsdag sin anden etapesejr, da han var hurtigst i mål på 6. etape, som sluttede på toppen af en kort, men meget stejl stigning.

Chaves viste sig igen som feltets mest eksplosive rytter på de korte stigninger, da han sagde farvel til konkurrenterne med to kilometer til målstregen.

Løbets førende rytter, Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), forsøgte straks at lukke hullet, men kunne slet ikke følge Orica-rytterens tempo, og så kunne Chaves sætte endnu en triumf ind på sit cv.

Dan Martin (Cannondale-Garmin) og Tom Dumoulin kom i mål som nummer to og tre - fem sekunder efter vinderen, og for Dumoulin betyder tidstabet, at han må afgive den røde førertrøje til Chaves.

Feltets favoritter og mest prominente navne, Chris Froome (Sky), Nairo Quintana (Movistar) og Alejandro Valverde (Movistar) kom ind yderligere seks sekunder efter den colombianske triumfator.

Sejren markerer samtidig endnu en triumf for Orica-Greenedge. Det australske hold havde et mislykket og uheldsramt Tour de France, men har taget revanche ved at vinde tre af de første seks etaper i Vueltaen.

6. etape strakte sig over 200 kilometer fra Cordoba til Cazorla og var en kuperet sag med to kategori 3-stigninger.

Løbets eneste danske islæt, Tinkoff-Saxos Jesper Hansen, sad med blandt de forreste indtil de sidste kilometer og trillede over målstregen 1 minut og 49 sekunder efter Chaves.

Vuelta a España fortsætter fredag med 7. etape, hvor gode bjergben igen bliver efterspurgt, når tingene skal afgøres. Etapen slutter i La Alpujarra på toppen af en kategori 1-stigning.