Coloplast afslutter svært år med fremgang i fjerde kvartal

For det danske medicoselskab Coloplast bød regnskabsåret 2014/2015 på en solid vækst i salget på 12 procent, men samtidig trækker flere faktorer markant ned i årets resultat.

Coloplast har tre gange måttet nedjustere forventningerne til året, men kan afslutte med en god slutspurt, lyder det fra selskabets administrerende direktør, Lars Rasmussen.

- Vi afslutter et vanskeligt og udfordrende år med et godt fjerde kvartal og et samlet set tilfredsstillende årsresultat, som med syv procent organisk vækst lever op til de justerede forventninger, som vi offentliggjorde tidligere i år, siger Lars Rasmussen i en meddelelse.

Både resultat og omsætning i fjerde kvartal er en lille smule bedre end analytikere forventede ifølge Ritzau Estimates.

Bundlinjen skæmmes dog af en regning på tre milliarder kroner, som Coloplast annoncerede i slutningen af september. Hensættelsen skyldes, at Coloplast har flere sager om produktansvar hængende over sig i USA.

Dermed lander det samlede resultat før skat for det forskudte regnskabsår 2014/15 på 1,2 milliarder kroner mod 3,2 milliarder kroner i 2013/14. Det er en nedgang på 62 procent i forhold sidste regnskabsår.

Den samlede omsætning landede på 13,9 milliarder kroner.

- Vi er i årets løb stødt på udfordringer i vores to største markeder, Storbritannien og USA, som har betydet, at vi har nedjusteret vores finansielle målsætninger flere gange.

- Det er selvfølgeligt langt fra tilfredsstillende, men jeg glæder mig over et fortsat solidt underliggende momentum i forretningen, og jeg ser optimistisk på 2015/2016, siger Lars Rasmussen.

Medicokoncernen hensatte tilbage også i maj 1,5 milliarder kroner til retssagerne i USA.

I juni var det problemer med selskabets homecare-forretning i Storbritannien og lavere aktivitet i USA end forventet, som fik Coloplast til at sætte forventningerne en tak ned.

/ritzau/

Dagens Gossip