Coloplast fastholder forventningerne

Driftsresultatet steg med 14 procent til 2,7 milliarder kroner. Det svarer til en overskudsgrad på 31 procent - to procentpoint bedre end i samme periode sidste år og præcis som forventet i markedet.

»Jeg er meget tilfreds med det regnskab, vi præsenterer i dag. Der er vækst i alle forretningsområder og i alle regioner, og resultatet understøtter ambitionen om at øge selskabets vækst,« siger Coloplasts administrerende direktør, Lars Rasmussen, i selskabsmeddelelsen.

På forhånd har der været spænding omkring forretningsområdet Sårpleje, hvor konkurrenten Smith&Nephew har oplevet så godt som stilstand. Men her kommer der mere muntre meldinger fra Coloplast.»Den fortsat positive udvikling i sårpleje kan tilskrives høj vækst i Kina, Grækenland, USA og Brasilien, der mere end opvejer den fortsat negative vækst i Europa,« skriver selskabet.

Sårplejedivisionen omsætter for 403 millioner kroner og præsterer dermed en organisk vækst på syv procent.

Det største forretningsområde, Stomi, vokser otte procent til en samlet omsætning på 1,2 milliarder kroner, mens Kontinens-divisionen omsætter for en milliard kroner - en stigning på fem procent.

Det mindste forretningsområde Urologi leverer den stærkeste omsætningsvækst på 10 procent til 288 millioner kroner. Coloplast fremhæver især salget af produktet Restorelle til behandling af nedsunket underliv, som steg i et ellers faldende marked.

Der forventes fortsat en organisk omsætningsvækst på mellem seks og syv procent for hele året, samt en salgsvækst på 5-6 procent målt i danske kroner.

Coloplast oplyser, at man vil øge den globale produktionskapacitet med 130-150 millioner kroner ved at udbygge selskabets fabrik i Ungarn.

»Vi vokser år efter år, og derfor har vi brug for mere plads og mere kapacitet i produktionen,« siger administrerende direktør Lars Rasmussen til Ritzau Finans.

Netop den ungarske fabrik har en strategisk vigtig placering, idet størstedelen af Coloplasts europæiske salg ligger i netop denne region. Udover Ungarn har Coloplast produktion i Danmark, Kina, Frankrig og USA.

Regnskabsmeddelelsen indeholder ikke noget nyt om de verserende retssager i USA, hvor der er lagt sag an mod Coloplast for produktansvar i forbindelse med brug af transvaginale net til behandling af nedsunket underliv og stressinkontinens.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip