Coloplast holder kursen efter nedjustering

Efter en overraskende nedjustering i midten af juni fastholder medicoselskabet Coloplast forventningerne til resten af året. Det fremgår af selskabets regnskab for regnskabsårets første ni måneder.

Det var problemer med selskabets homecare-forretning i Storbritannien og lavere aktivitet i USA end forventet, som fik Coloplast til at sætte forventningerne en tak ned tilbage i juni. Men selskabet holder sig nu på det spor, der er lagt.

- Vi kan præsentere et regnskab, som lever op til de justerede forventninger, som vi offentliggjorde i juni – og med syv procent organisk vækst i både kvartalet og perioden er det et tilfredsstillende resultat, siger topchefen i Coloplast, Lars Rasmussen.

- Vi kan fortsat fremvise en vækst på linje med eller over markedet i alle vores fire forretningsområder og har bevaret et solidt momentum på tværs af forretningen, siger han i en kommentar til regnskabet

De fire forretningsområder i Coloplast er stomi, kontinens, urologi, hud- og sårpleje.

I de første ni måneder af regnskabsåret 2014/2015 voksede selskabets samlede omsætning i danske kroner 12 procent til knap 10.3 milliarder kroner.

Stomi er det vigtigste forretningsområde målt på omsætning. Salget af stomiprodukter udgjorde 4,1 milliarder kroner, hvilket svarer til en vækst i danske kroner på ni procent.

På baggrund af kvartalsregnskabet forventer Coloplast fortsat en organisk omsætningsvækst på omkring syv procent og omkring 12 procent i danske kroner for finansåret 2014/2015.

Coloplast har i regnskabet sat tal på de hensættelser og nedskrivninger, der fik ledelsen til at nedjustere forventningerne i midten af juni. I alt lyder regningen for nedskrivninger og hensættelser på 100 millioner kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip