Coloplast retter op på skuffende første kvartal

Coloplast er på ret kurs igen efter et skuffende første kvartal i selskabets forskudte regnskabsår.

Virksomheden, der producerer sygeplejeartikler som stomiposer, katetre og sårplejeprodukter, opnåede en organisk vækst i andet kvartal på otte procent, og dermed er der rettet op på første kvartals skuffende vækstrate på seks procent.

- Vi lander derfor på en vækst for halvåret på syv procent, hvilket er på linje med vores forventninger, siger administrerende direktør Lars Rasmussen i en pressemeddelelse.

Han er blandt andet positivt overrasket over udviklingen i Frankrig og Italien, og de europæiske markeder præsterede over en samlet kam en vækst på fem procent.

De skuffende resultater i første kvartal skyldtes blandt andet situationen i Rusland, men også problemer med et nyt elektronisk receptsystem i Storbritannien drillede.

Driftsresultatet endte på 1137 millioner kroner i første halvår, og det er umiddelbart en voldsom forbedring i forhold til samme periode sidste år, hvor bundlinjen lød på minus 16 millioner kroner.

Det skyldtes dog ekstraordinære hensættelser på en milliard kroner til produktansvarssager i USA.

Coloplast forventer fortsat en organisk omsætningsvækst på 8-9 procent i lokal valuta i regnskabsåret og en Ebit-margin på 34 procent.

Samtidig har selskabet besluttet allerede nu at sende 953 millioner kroner tilbage til aktionærerne i form af et udbytte på 4,50 krone pr. aktie.

Det kunne dog tilsyneladende ikke helt stille investorerne tilfreds.

Aktien blev inden regnskabets offentliggørelse handlet i kurs 557, men var en halv time senere nede i kurs 539. Det svarer til et fald på 3,2 procent.

/ritzau/

Dagens Gossip