Coloplast retter op på skuffende første kvartal

Coloplast er på ret kurs igen efter et skuffende første kvartal i selskabets forskudte regnskabsår.

Virksomheden, der producerer sygeplejeartikler som stomiposer, katetre og sårplejeprodukter, opnåede en organisk vækst i andet kvartal på otte procent, og dermed er der rettet op på første kvartals skuffende vækstrate på seks procent.

- Vi lander derfor på en vækst for halvåret på syv procent, hvilket er på linje med vores forventninger, siger administrerende direktør Lars Rasmussen i en pressemeddelelse.

Han er blandt andet positivt overrasket over udviklingen i Frankrig og Italien, og de europæiske markeder præsterede over en samlet kam en vækst på fem procent.

De skuffende resultater i første kvartal skyldtes blandt andet situationen i Rusland, men også problemer med et nyt elektronisk receptsystem i Storbritannien drillede.

Driftsresultatet endte på 1137 millioner kroner i første halvår, og det er umiddelbart en voldsom forbedring i forhold til samme periode sidste år, hvor bundlinjen lød på minus 16 millioner kroner.

Det skyldtes dog ekstraordinære hensættelser på en milliard kroner til produktansvarssager i USA.

Coloplast forventer fortsat en organisk omsætningsvækst på 8-9 procent i lokal valuta i regnskabsåret og en Ebit-margin på 34 procent.

Samtidig har selskabet besluttet allerede nu at sende 953 millioner kroner tilbage til aktionærerne i form af et udbytte på 4,50 krone pr. aktie.

Det kunne dog tilsyneladende ikke helt stille investorerne tilfreds.

Aktien blev inden regnskabets offentliggørelse handlet i kurs 557, men var en halv time senere nede i kurs 539. Det svarer til et fald på 3,2 procent.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip