Coloplast sætter speed på indtjeningen

Stomiposer, sårpleje og kontinens er stadig de områder, hvor Coloplast gør det bedre end andre. Endnu en gang kunne virksomheden præsentere en fremgang i driftsresultatet på 20 procent som endte på 1.756 millioner kroner i første halvdel af regnskabsåret 2012/13. Til sammenligning er salget kun steget med syv procent til 5,7 milliarder kroner.

Coloplast leverer generelt set et glimrende regnskab, kun lidt under aktiemarkedets forventninger, for andet kvartal 2013. Men omsætningen lever op til virksomhedens egne forventninger.

Overskudsgraden blev på 31 procent mod 27 procent i samme periode sidste år. Periodens resultat steg med 25 procent til 1.252 millioner kroner.

”Jeg synes, at det er et stærkt regnskab, vi præsenterer i dag. Vi kan fremvise vækst på alle vores forretningsområder og i alle vores regioner, og jeg ertilfreds med resultatet, som er på niveau med vores forventninger,” siger Coloplasts administrerende direktør Lars Rasmussen i en pressemeddelelse.

Væksten i forretningsområderne var henholdsvis seks procent i Stomi, seks procent i Kontinens, ni procent i Urologi, og tre procent i Hud- og Sårpleje. Lars Rasmussen er især tilfreds med væksten i Hud- og Sårpleje og den positive salgsudvikling på de nye markeder.

Coloplasts høje forventninger til 2013 er altså indtil nu blevet indfriet. Forventningen om en øget omsætning på seks til syv procent og en overskudsgrad på 31 til 32 procent for hele regnskabsåret fastholdes.

 

Dagens Gossip