Coloplast sætter tre milliarder af i whistleblower-sag

Coloplast har besluttet at hensætte yderligere tre milliarder kroner, da selskabet i øjeblikket har flere sager om produktansvar hængende over hovedet.

Det får Coloplast til at nedjustere forventningerne for 2014/15 ifølge en meddelelse til fondsbørsen.

Det skriver Ritzau Finans.

Medicokoncernen hensatte tilbage i maj 1,5 milliarder kroner, og med tirsdagens hensættelse er de samlede forventede omkostninger til retssagerne i USA oppe på 4,5 milliarder kroner før skat.

- Vi er af det amerikanske retssystem blevet pålagt at tage de indledende skridt til egentlig domstolsbehandling af 200 konkrete sager.

- Det betyder, at vores omkostninger til retssagerne i USA vil stige, og derfor har vi fundet det nødvendigt at øge vores hensættelse, siger administrerende direktør i Coloplast, Lars Rasmussen.

Coloplast har siden 2011 været part i individuelle søgsmål ved forskellige føderale domstole og delstatsdomstole i USA, hvor der er nedlagt påstand om produktansvar ved brug af transvaginale net.

Det er et syntetisk net, som kvinder får indopereret i underlivet til behandling af nedsunket underliv og stressinkontinens.

Coloplast ønsker dog ikke at oplyse nærmere i forhold til antallet af sager.

- Af fortrolighedshensyn i de igangværende forligsforhandlinger ønsker vi fremover ikke at oplyse antallet af sager, som vi er involveret i.

- Men med den viden, der er tilgængelig for os i dag, er det vores vurdering, at de 4,5 milliarder kroner vil dække de totale omkostninger forbundet med samtlige sager, siger Lars Rasmussen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip