Comeback-aktie rammer bunden på første dag i C20

Skrevet af admin

20/06/2016

Dagens topnyheder

Den nye udgave af det danske eliteaktieindeks C20-indekset lukker mandag i 992,99 - et plus på 2,5 procent.

Næsten alle dagens C20-aktier ender med grønne tal, men en enkelt aktie trækker indekset ned.

Det drejer sig om medicinalvirksomheden Lundbeck, der ellers har første dag som ny aktie i C20-indekset, efter i en periode at have været ude.

Lundbeck-aktien har erstattet forsikringsselskabet Tryg i indekset og falder mandag ved lukketid med 0,8 procent til 236,30 kr.

Det blev altså ikke den vilde fest for Lundbeck, mens Tryg-aktien derimod steg med 2,7 procent til 120,50 kroner.

- Det kan give selskabet, som kommer ind i C20, ekstra opmærksomhed, men det bør isoleret set ikke rykke aktien, siger Jesper Bamberger fra Nordea til Ritzau Finans.

Øverst i indekset finder man denne mandag FLSmidth med et plus på 4,7 procent, Genmab med en stigning på 3,8 procent og Nordea, der hoppede med 3,8 procent.

Ifølge senioraktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea skyldes fremgangen for de 19 aktier i indekset, at der i løbet af mandagen har været indikationer på, at briterne stemmer for at blive i EU, når de skal en tur i stemmeboksene torsdag.

- Vi har set et par positive meningsmålinger frem mod EU-afstemningen i Storbritannien i weekenden, som peger på, at der er et lille flertal til dem, som vil blive i EU.

- Samtidig er aktiemarkedet faldet en del de sidste par uger på netop usikkerheden ved valget, og derfor ser vi et positivt marked i dag, siger senioraktierådgiveren til Ritzau Finans.

At både Danske Bank og Nordea samtidig har en god dag oven på et par hårde uger, skyldes blandt andet stigende renter mandag, vurderer Otto Friedrichsen, som er aktiestrateg i formuepleje til Ritzau Finans.

/ritzau/