Computerspillere indtager efterskolerne efter ferien

Idræts- og medielinjer har i mange år været blandt de populære valg på landets efterskoler. Men når eleverne i næste uge indtager efterskolerne efter sommerferien, bliver det flere steder med en helt ny gruppe elever: Computerspillere.

Såkaldt e-sport, som er computerspil i konkurrenceform, er nemlig at finde på skoleskemaet på 14 efterskoler i det kommende skoleår, oplyser Efterskoleforeningen.

På Højer Efterskole i Sønderjylland starter 25 elever onsdag på den nystartede e-sportslinje. Det er noget, forstander Mikkel Fjord-Larsen har glædet sig til.

- Det er en tanke, jeg har bakset med i nogle år. Det er blevet mere og mere legitimt at spille computer, og nu er det også blevet legitimt at have på skoleskemaet. Det havde været sværere for ti år siden, siger han.

På linjen skal eleverne tre gange om ugen undervises af en lærer med særlige evner inden for computerspil.

Over de seneste år er e-sport vokset både i Danmark og store dele af verdenen, og i dag er konkurrencerne tilskuermagneter med millioner af seere. Det har betydet, at søgningen mod den nye e-sportslinje har været enorm, mener forstanderen.

- Det tog tre-fire uger at få besat alle 25 pladser til det skoleår, der starter nu. Skoleåret 2017/2018 er også allerede udsolgt, siger han.

Ifølge spilforsker ved Aarhus Universitet Carsten Jessen giver det rigtig god mening at få organiseret computerspillerne på efterskoler. Det skyldes blandt andet, at rammerne for e-sport i Danmark er dårlige på grund af manglende foreninger og struktur.

- Her er det meget tilfældigt, om spillerne har nogen til at rådgive sig og nogen til at sikre, at de eksempelvis får en uddannelse, mens de spiller. Der er ikke på samme måde voksne til at sikre, at der er styr på tingene, siger Carsten Jessen.

Ifølge Mikkel Fjord-Larsen udgør de nye e-sport-elever en helt ny gruppe, der måske aldrig ville være kommet på efterskole før i tiden.

- Lige præcis den her gruppe har nok rigtig godt af at opleve det sociale og samtidig få den fysiske udfoldelse med, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip