Connie Hedegaard: Obamas klimaplan er »opmuntrende nyt«

Sådan betegner EU-klimakommissær Connie Hedegaard den amerikanske præsident Barack Obamas klimaplan, som Obama lancerede tirsdag foran studerende på Georgetown University.

»Jeg er naturligvis glad for at se, at USA omsider bevæger sig i forhold til klimaspørgsmålet,« siger Connie Hedegaard i en skriftlig kommentar.

»Efter en række vigtige taler fra præsident Obama og udenrigsminister Kerry har Europa spændt ventet på, at USA tager konkrete skridt. Så den her plan er et yderst velkomment skridt fremad, og hvis den bliver implementeret, kan den bringe USA frem mod en fremtid med lavere CO2-udledning,« siger Connie Hedegaard.

Planen betyder, at USA skal reducere udslippet af drivhusgasser med godt 17 procent i forhold til den mængde, der blev udledt i 2005. Målet skal nåes i 2020. Det skal blandt andet ske ved at stille krav om reduceret udledning fra kulkraftværker samt etablering af nye vindmøllefarme.

Ifølge Hedegaard rummer planen en række »gode intentioner, som nu skal omsættes til konkrete handlinger«. Hun nævner, at den førstkommende lejlighed for USA til at vise handling er, når den internationale luftfartsorganisation International Civil Aviation Organisation til september skal drøfte en aftale om at begrænse udledningerne fra luftfarten.

I 2015 skal verden blive enig om en ny juridisk bindende aftale om at begrænse CO2-udledningen, og også her håber Hedegaard på »solidt amerikansk engagement«.

»Vi har brug for, at alle verdens store økonomier spiller bold. Og denne udmelding fra Washington og gryende tegn på handling i Kina og andre steder, er positive signaler om, at verden omsider bevæger sig i klimaspørgsmålet. Det er opmuntrende nyt, når Europa begiver sig på vej mod skabelsen af vores klima- og energipolitik for 2030,« fastslår Connie Hedegaard.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip