Contador åbner Touren med styrt og slår skulderen

Skrevet af admin

02/07/2016

Dagens topnyheder

Alberto Contador (Tinkoff) har fået en uheldig start i forsøget på at vinde Tour de France, der begyndte lørdag eftermiddag.

Efter cirka 107 kilometer styrtede den spanske stjerne og et par andre ryttere i udgangen af et sving, da de ramte en midterrabat.

Contador ramte midterrabatten med forhjulet, røg ud over cyklen og faldt hårdt ned på kantstenen.

Ud over det hårde slag fik den spanske Tinkoff-kaptajn cykeltrøjen revet op, og han fik flået en del hud af højre skulder.

Nu håber han, at de kommende dage vil bringe lindring.

- Hele vejen fra min ankel og op i højre side er jeg forslået, men i det mindste er jeg ikke nødt til at tage hjem, siger Alberto Contador i målområdet efter etapen, skriver cyclingnews.com.

- Forhåbentlig kan jeg klare mig igennem de kommende dage og komme mig før bjergene.

- Når jeg holder skulderen i nogle positioner, giver den mig anledning til tvivl, men jeg vil være optimistisk og komme mig, siger han.

Efter styrtet var spanieren hurtigt tilbage på cyklen og var i løbet af kort tid tilbage i hovedfeltet.

Han besøgte lægebilen og fik her skulderen forbundet. Løbslægen kunne ikke konstatere brud og gav ham noget smertestillende.

Nu vil de kommende dage vise, hvor ondt det kommer til at gøre.

- Da vi så ham, tænkte vi, at alt var okay, og at en læge bare skulle rense sårene. Men det er altid en rytters første reaktion at komme tilbage på cyklen og køre videre, siger Tinkoff-sportsdirektør Steven de Jongh.

- Jeg håber, han virkelig er okay, og der ikke er noget brud. Men han ramte jorden hårdt.

- I dag var det os, og i morgen er andre ofre for styrt. Alle hold skal nok få deres uheld, og måske er det meget godt for os, hvis vi har fået vores nu. Lad os håbe det, siger Steven de Jongh.

De øvrige ryttere involveret i styrtet var Marcus Burghardt (BMC) og forsvarende Tour-vinder Christopher Froomes vigtige løjtnant Geraint Thomas.

Team Sky kunne efter etapen melde, at også Geraint Thomas ser ud til at være sluppet uden brud.

Alberto Contador har en efterhånden lang tradition for at styrte i Tour de France og føjede som sådan endnu et styrt til den fortælling.

/ritzau/