Contador-chef afskriver sejr: Urealistisk at slå Froome

Chris Froome er mødt frem til Tour de France i så god en forfatning, at det stort set bliver umuligt for konkurrenterne at frivriste ham førstepladsen, inden feltet når Paris næste søndag.

Det siger Tinkoff-Saxos ledende sportsdirektør Steven de Jongh, som har nedjusteret ambitionerne på sin kaptajn, Alberto Contadors, vegne.

- Han fokuserer på at komme på podiet nu. At gå efter den gule trøje er urealistisk. Alberto kan kun komme tilbage i kampen om sejren, hvis Froome styrter eller bliver syg eller noget i den stil, og det ønsker jeg ikke, siger Steven de Jongh.

Ikke blot Froome selv, men også hans hjælpere hos Team Sky ser næsten uovervindelige ud, og den gule trøje bliver flot beskyttet i bjergene af holdkammeraterne Richie Porte og Geraint Thomas, der har været meget stærkt kørende.

Froomes forspring er på 2 minutter og 52 sekunder ned til nummer to, Tejay van Garderen, efter at de tre hårde etaper i Pyrenæerne er overstået.

Alberto Contador er på sjettepladsen 4 minutter og 4 sekunder efter den suveræne brite.

- Han har vist, at han er i en enormt god form, og med det forspring han har opbygget, bliver det selvfølgelig meget vanskeligt at stille noget op.

- Man må derfor være realistisk og gå efter de mål, det er muligt at opnå, og Alberto kan jo stadig få en flot placering i klassementet, lyder det fra Steven de Jongh.

Fredagens 13. etape fra Muret til Rodez er en kuperet sag på 198,5 kilometer, men umiddelbart ser det ikke ud til at byde på oplagte muligheder til at bringe Froome i problemer.

/ritzau/

Dagens Gossip