Contador distancerer Froome og avancerer i Catalonien

25/03/2015

Fem bjergtinder og 156 kilometer var på menuen, da rytterne i Catalonien Rundt onsdag gennemførte løbets 3. etape.

Den spanske Tinkoff-Saxo-stjerne Alberto Contador brugte dem som afsæt til et spring frem i det samlede klassement, hvor han nu ligger på syvendepladsen.

Italieneren Domenico Pozzovivo (AG2R) kørte alene over målstregen i Girona, hvor han holdt forfølgerne bag sig med blot tre sekunder.

I det jagtende felt på seks ryttere tog colombianeren Rigoberto Urán (Etixx-Quick Step) andenpladsen, mens Contador sluttede som nummer fire. Richie Porte fra Team Sky tog sjettepladsen.

Team Skys kaptajn, Chris Froome, kom med feltet hjem 22 sekunder efter vinderen.

I den samlede stilling fører franske Pierre Rolland (Europcar) med et minut og otte sekunder ned til polske Maciej Paterski (CCC) på andenpladsen.

Belgieren Bart De Clercq er yderligere otte sekunder efter på tredjepladsen.

Contador er 2 minutter og 27 sekunder fra førertrøjen.