Contador erkender dårligere form end Froome

Alberto Contador brugte mandagens hviledag på at erkende, at han ikke er i lige så god form som manden i den gule trøje, han jagter. Det har Saxo-Tinkoff-kaptajnen set efter to slag i Pyrenæerne, der har efterladt ham knap to minutter bag Team Skys kaptajn.

- Det er svært at vide det. Man må lave en test. Froome er meget stærk i øjeblikket. Jeg er ikke i ekstraordinær god form for tiden. Men i hele min karriere har jeg været stærkest i den sidste uge af de store etapeløb. Det håber jeg også at være denne gang, sagde Alberto Contador på mandagens pressemøde på Hotel L'Hermitage i Baule.

Men Alberto Contador ser muligheder.

- Froome er stærk lige nu, men man så også sidste år i Vueltaen, hvordan tredje uge af løbet blev meget lang for ham, siger Alberto Contador om et løb, han vandt, mens Chris Froome kom fra et opslidende Tour de France som hjælper for Bradley Wiggins.

- Det er ikke den bedste situation, jeg er i. Jeg ville have foretrukket at have samme tid som Froome. Det er sandt, at jeg ikke havde en god dag. Men takket være især Roman Kreuziger, så kom jeg igennem, sagde Alberto Contador

Saxo-Tinkoffs trumfkort blev spurgt, hvorfor han ikke angreb Chris Froome på søndagens sidste stigning, når Sky-favoritten Chris Froome var helt isoleret uden hjælperyttere og med mange ryttere fra Movistar og Contadors egne rækker omkring sig med muligheden for at angribe på skift og trætte manden i den gule trøje.

- Mange var overraskede over det. Men hvis vi får en ny og lignende mulighed, så tager vi den, proklamerede Alberto Contador.

- Jeg analyserede løbet og vurderede, at det ville være et nyttesløst angreb. Der var for mange ryttere med fremme, og stigningen var ikke stejl nok, så jeg besluttede at spare kræfterne til enkeltstarten (onsdag red.), sagde Alberto Contador.

Dagens Gossip