Contador erkender taktisk fejl efter nyt tidstab

Tinkoff-Saxos Alberto Contador er efter 14. etape kommet endnu længere væk fra det i forvejen tæt på urealistiske håb om at indhente førende Chris Froome i Tour de Frances samlede regnskab.

Contador forsøgte ellers at holde snor i Froome ved at klistre til britens baghjul, men det var nok en fejl, mener han efter etapen.

- Jeg forsøgte at holde Froomes hjul, og det gik ikke. Det var nok en fejl, at jeg ikke valgte at gå efter nogle mere eksplosive ryttere. Men man ved aldrig, hvad der er det rigtige i situationen, siger Alberto Contador.

Nairo Quintana og Vincenzo Nibali forsøgte at angribe på den sidste stigning i Mende, og det tvang Froome til at følge efter.

Den acceleration var for hård kost for Contador, der kom 19 sekunder længere væk fra førertrøjen.

- I øjeblikket er det bare sådan, mine ben er. Det er svært. Men jeg vil fortsat forsøge at klatre op i klassementet. I den kommende uge kommer vi til Alperne, og så vil jeg prøve, om jeg kan vinde noget tid der.

Trods tidstabet avancerer Contador til femtepladsen i klassementet, hvor han har passeret Geraint Thomas. Der er 4 minutter og 23 sekunder op til Froome.

/ritzau/

Dagens Gossip