Contador: Froomes hold gør ham til favorit

Når Team Sky har hjælperyttere som Sergio Henao, Mikel Nieve, Geraint Thomas og ikke mindst Mikel Landa med til årets Tour de France, så gør det cykelholdets kaptajn, Chris Froome, til Tour-favorit.

Det mener Alberto Contador (Tinkoff), der sammen med Nairo Quintana (Movistar) er udset til at være førsteudfordrere til den forsvarende mester.

- Froome har et meget potent hold, og deres ryttere vil gøre det meget svært for os, siger Contador på torsdagens Tinkoff-pressemøde inden Tour-starten lørdag.

- Jeg vil vurdere Froome til at have lidt større chancer end Quintana, for Froome ved, hvordan man vinder Tour de France, og så har han det stærkeste hold.

Men den spanske Tinkoff-stjerne tror, at både han og Quintana har muligheder for at udfordre vinderen fra 2013 og 2015.

- Quintana har også et godt hold, og han har udviklet sig yderligere, så det giver ham chancer.

- Jeg kommer mere frisk ind til Touren i år end sidste år efter Giroen. Jeg er bedre forberedt, og jeg er i form til at jagte sejren, lyder det fra Alberto Contador.

Årets rute indeholder ni bjergetaper, men kun fire af dem slutter på toppen af et bjerg.

Derudover er der både en lang, nogenlunde flad enkeltstart og en kortere bjergenkeltstart.

Hvem den rutesammensætning passer bedst til, vil Alberto Contador ikke spå om, men han er i hvert fald ikke utilfreds.

- Ruten kan være god for mig, men spørg mig hellere igen om 25 dage, siger han ledsaget af et smil.

Alberto Contador og Chris Froome stillede begge til start i Critérium du Dauphiné i starten af juni, og efter en sejr til spanieren på den indledende bjergprolog viste briten sig lidt stærkere i bjergene efterfølgende.

Det gav Froome den samlede sejr, men om det var et varsel for Touren, vil blive afsløret, når bjergene på årets rute begynder at tårne sig op lidt længere henne i løbet.

/ritzau/

Dagens Gossip