Contador fyldt med selvtillid før Tour-starten

Anført af briten Chris Froome er Team Sky storfavorit til at vinde årets Tour de France, der begynder på lørdag på Korsika. Især fordi Froome selv har været blændende kørende hele foråret, mens hans formodede værste rival, Team Saxo-Tinkoffs Alberto Contador, har vist svaghedstegn.

Contador selv er dog sprængfyldt med selvtillid før lørdagens start og har tænkt sig at give Froome og Team Sky modstand for alle pengene hele vejen til Paris om tre godt tre uger. Det fortæller Bjarne Riis-holdets es i et stort interview med den engelske avis The Independent.

Contador kommer til Korsika optimalt forberedt på sit første Tour de France, siden han fik to års karantæne for indtagelse af clenbuterol - en sag der også betød, at Contador blev frataget sine sejre i Touren 2010 og i Giro d'Italia i 2011.

- Jeg vil være en af dem, der gør løbet interessant og spektakulært. Og sammenlignet med sidste gang, jeg kørte Touren (i 2011, red.), føler jeg mig mere udhvilet ved starten, meget, meget motiveret, jeg har tjekket ruten meget mere grundigt igennem, og jeg kommer med et hold, der er betydeligt stærkere, siger en selvtillidsfyldt Alberto Contador til The Independent.

Han lægger dog ikke skjul på, at han og Saxo-Tinkoff-teamet står over for en massiv udfordring i forsøget på at besejre Team Sky og især Chris Froome.

- Han er manden, der skal besejres. Han har haft en fantastisk sæson og har vundet næsten hvert eneste løb, han har deltaget i. Og han har et utroligt stærkt hold, siger Contador.

Det så man ikke mindst i forberedelsesløbet til Touren, Criterium du Dauphine for et par uger siden, hvor Froome i omgivelser i Frankrig, der til forveksling ligner dem, rytterne møder i Tour de France, vandt suverænt, mens Contador måtte nøjes med en beskeden 10. plads. Og undervejs kørte Contador en af sine værste enkeltstarter i karrieren og var tæt på tre minutter langsommere end Chris Froome.

Alberto Contador er dog ikke videre bekymret over den udvikling, selv om spanierens forår generelt ikke har budt på mange sportslige lyspunkter.

- Jeg begyndte at bygge formen op i Criterium du Dauphine, og jeg var faktisk meget tilfreds med, hvordan det forløb. Jeg blev stærkere og stærkere, som løbet skred frem, og nu er jeg formmæssigt, hvor jeg vil være, siger Contador til The Independent.

Saxo-Tinkoffs spanske kaptajn advarer i øvrigt imod at hænge sig alt for meget i tal og resultater fra løbene op til Tour de France-starten.

- Cykling handler ikke kun om matematik. Du er nødt til at holde øje med, hvad dine rivaler gør. Heldigvis er vi ikke maskiner, og forholdene under et løb kan ændre sig meget hurtigt. Denne sport er ikke en, du kan kontrollere så let som andre. Og især denne Tour kan fortsætte med at være en helt åben affære indtil den sidste afgørelse på sidste bjergtop i Annecy på næstsidste dag, siger Alberto Contador.

Han afviser at være fyldt med revanchetørst i sit Tour-comeback, efter han sidste år måtte sidde ude med karantæne, ligesom han blev frataget Tour-sejren i 2011.

- Min eneste følelse er, at jeg vender tilbage til det største løb i verden, en udfordring, du drømmer om at vinde, hvilket jeg har arbejdet hårdt på at kunne gøre. Jeg har brugt så meget tid på at forholde mig til den mindste detalje og gøre absolut alt for at være sikker på, at jeg er der 100 procent, siger Alberto Contador til The Independent.

Dagens Gossip