Contador i lyserødt: Vil ikke forsvare for enhver pris

Tinkoff-Saxo-kaptajnen, Alberto Contador, tog onsdag et vigtigt skridt i sine bestræbelser på at vinde både Giro d'Italia og Tour de France i denne sæson, da han snuppede førertrøjen i det italienske etapeløb.

Den spanske cykelrytter har sammen med sin tidligere chef Bjarne Riis proklameret, at han vil vinde årets to største etapeløb, noget som ingen er lykkedes med siden 2008, fordi opgaven ganske enkelt er for stor.

Contador havde dog ikke forventet at tage førertrøjen allerede på femte etape af løbet, og det kommer til at sætte hans holdkammerater under pres for at forsvare trøjen. Det ønsker spanieren dog ikke.

- Jeg er selvfølgelig glad for at have den lyserøde trøje, for alle ved, hvor meget jeg elsker løbet og hvor stor en oplevelse det er at have den - også for mig. Vi vil dog ikke arbejde for meget for at beholde den. Men det er op til de andre at tage den fra mig, siger Contador i en pressemeddelelse.

Efter godt arbejde fra blandt andre Alberto Contadors danske holdkammerat Christopher Juul-Jensen, angreb spanieren selv knapt fem kilometer før målstregen.

Det viste sig at være en god idé, selv om han og konkurrenterne ikke fik indhentet etapevinder Jan Polanc (Lampre).

- Jeg besluttede at angribe for at teste mine rivaler. Jeg følte mig ikke super godt kørende, men udbyttet var positivt og mod slutningen havde jeg gode ben, siger spanieren videre.

- Vi fik distanceret Rigoberto Uran (Etixx-Quickstep), men jeg fik også set, at Fabio Aru (Astana) og Richie Porte (Sky) er i god form, siger han.

Contador har to sekunders forspring til Fabio Aru, som tog lidt bonussekunder på etapen.

Også fra holdejer Oleg Tinkov var der masser af ros på en dag, hvor Peter Sagan senere vandt en etape i Tour of California.

- Man kan roligt sige, at i dag (onsdag, red.) var en særlig dag takket være mit holds indsats. Jeg har vundet fire etaper som holdejer, men aldrig haft den lyserøde førertrøje, siger Oleg Tinkov i pressemeddelelsen.

- Jeg takker Alberto og hele holdet for at have leveret en motiveret og målrettet indsats, fortsætter russeren, som selv bor i samme område, som onsdagens etape blev kørt i.

Giro d'Italia slutter søndag den 31. maj i Milano.

/ritzau/

Dagens Gossip