Contador kører fra konkurrenterne i regnen

31/08/2014

Alberto Contador tog 23 sekunder fra sin konkurrent Chris Froome (Sky) på 9. etape af Vuelta a Espana.

Søndagens regnfulde ubehagelige etape på 185 kilometer fra Carboneras de Guadazaon til Aramon de Valdelinares havde colombianeren Winner Anacona (Lampre) som vinder efter et soloudbrud, men det var længere nede i feltet, at interessen samlede sig.

Etapen sluttede med otte kilometers stigning til Valdelinares, hvor regnen væltede ned og gjorde et ellers ikke voldsomt hårdt bjerg en hel del værre. Mere for nogen end for andre på grund af kulden og regnen.

Selv om Chris Froomes hold havde fem ryttere tilbage i feltet på et kritisk tidspunkt, hvor Alberto Contador var isoleret uden holdkammerater, og selv om netop Sky-holdet satte tempoet op ad stigningen, blev det spanieren fra Tinkoff-Saxo, som gjorde forskellen.

Alberto Contador angreb to kilometer fra målstregen. I første omgang fik han ingen med sig, men Katusha-rytterne Joaquim Rodriguez og Daniel Moreno kørte ham ind med Nairo Quintana (Movistar) på hjul.

Quintana besvarede på den måde spørgsmålet om, hvem der bestemmer hos Movistar, da han samtidig tog førertrøjen fra sin holdkammerat Alejandro Valverde. Sidstnævnte mærkede også alvoren i bjergene.

Contador er nummer to, tre sekunder efter, mens Chris Froome er nummer fem - 28 sekunder langsommere.

Mandag har rytterne hviledag i Vueltaen. Dernæst skal de tirsdag prøve kræfter på en enkeltstart på knapt 37 kilometer.