Contador om The Double-forsøg: Vil ikke gøre det igen

Skrevet af admin

21/07/2015

Dagens topnyheder

Det var et storstilet projekt, Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) satte i søen, da han annoncerede, at han satsede på at vinde både Giro d'Italia og Tour de France i 2015, og det har vist sig mindst lige så svært, som forventet.

Efter sejren i Italien har han savnet friskhed og eksplosivitet i Touren, og Contador tvivler stærkt på, at han vil forsøge sig med noget lignende en anden gang.

- Det bliver meget svært at vinde The Double nu. Det er et vanskeligt projekt, og jeg tror ikke, at jeg vil prøve det igen. Men jeg tror dog stadig på, at det er muligt, siger Alberto Contador.

- Giro d'Italia var meget hårdt, fordi Astana-rytterne var utrolig stærke. Lige fra starten måtte jeg arbejde hårdt. Så kom jeg til Touren, og mine konkurrenters niveau har bare været meget højt, forklarer Contador.

Før de sidste fem etaper af Tour de France er han placeret på femtepladsen i klassementet.

Der er 4 minutter og 23 sekunder op til førende Chris Froome (Sky), og Contador erkender, at han kan blive nødt til at stille sig tilfreds, hvis blot han kommer på sejrspodiet i Paris.

- Da Touren startede, var sejren mit eneste mål. Men jeg ved, at nogle af de andre - specielt én - er i god form, og med tanke på, at jeg har kørt Giro d'Italia, ser jeg lidt anderledes på det nu, siger Alberto Contador.

Forude venter fire bjergetaper i Alperne, hvor løbet skal afgøres inden den sidste paradetur ind til Paris på søndag.

- Vi får fire etaper, hvor alt kan ske. Min krop beder mig somme tider om at slappe lidt af, men jeg synes nu, det kører godt lige i øjeblikket. Mit niveau er højere nu end på den første bjergetape til La Pierre-Saint-Martin.

- Alle i feltet er trætte nu, så alt kan ske. For mig handler det om at være vågen, og hvis der viser sig en mulighed, vil jeg udnytte den, siger Contador.

/ritzau/