Contador savner ikke Riis ved sin side

Bjarne Riis har sjældent sendt et bedre hold til Tour de France, end han har gjort i udgave nummer 100, der begynder på lørdag i Porto Vecchio.

Men på torsdagens pressemøde på holdets hotel på Korsika sad holdkaptajn Alberto Contador uden sin danske holdejer ved sin side. Det er stadig uklart, præcis hvornår Bjarne Riis kommer, men den spanske verdensstjerne afviser, at at det har betydning for ham.

- Jeg ved ikke præcis, hvornår han ankommer. Det sker inden for de næste dage. Det er ikke så vigtigt for mig, hvornår han ankommer. Der er mange andre sportsdirektører på holdet, og dem benytter jeg mig af, sagde Alberto Contador efter sit velkendte indledningsord 'bueno'.

Ved hans side sad i stedet den personlige presserådgiver Jacinto Vidarte og sportsdirektør Philippe Maduit. Alberto Contador er tilbage efter et års pause. Men denne gang er det i rollen som outsider i forhold til storfavoritten Chris Froome

- Det ændrer ikke så meget for mig. Det største pres kommer fra mig selv. Jeg vil selv være den bedst mulige, og det pres ændrer sig ikke.

-  Det er en god følelse at være tilbage i verdens bedste cykelløb, tilføjede Contador.

Gennem hele sæsonen er Chris Froomes favoritrolle vokset i takt med, at han og det mægtige Sky-hold har sat Alberto Contador på plads. Senest i Dauphiné Liberé, hvor Alberto Contador resignerede og overlod kaptajn-rollen til Michael Rogers efter blandt andet en svag, svag præstation på enkeltstarten.

Contador undskyldte sig dengang med allergi-problemer og en form, der kun var på 75 procent af det maksimale.

Har du fundet de sidste procent?

- Det er svært at sige, hvilket niveau jeg er på. Men jeg vurderer, at jeg er på 90 procent i forhold til min topform lige nu.

Du har forsøgt at angribe.Froome flere gange i denne sæson. Hver gang svarede han dine angreb og hentede dig.  Har du overvejet en anden taktik under Touren?

- I denne Tour vil der være flere aktører end bare mig og Froome. Det vil være et andet løb. Vi bestemmer os for taktikken efter holdtidskørslen. Afhængig af klassementet vil vi sætte niveauet for, hvor aggressive vi skal være. Men det bliver en mere aktiv Tour lige nu, siger Alberto Contador.

Spanieren afviser ikke at angribe allerede på Korsika, hvor der på mandagens tredje etape til Calvi er flere mindre stigninger på mindre bjergveje, der kan give problemer for ryttere, der eventuelt bliver fanget af styrt eller rammes af mekaniske uheld.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip