Contador-styrt kort før mål - Kittel vinder efter kaos

Chancen for at komme i gult allerede på førstedagen i årets Tour de France blev på ingen måde spildt for sprinterne, men selv om Marcel Kittel vandt, endte 1. etape på alle måder dramatisk.   

Før rytterne kom i mål, var etapen mest af alt udtryk for fredelige tilstande, men som rytterne nærmede sig målstregen væltede uheldene ind.

Flere ryttere, blandt andre Ryder Hesjedal, Alberto Contador og Peter Sagan, var involveret i mindre eller store styrt, men endnu værre var, at chaufføren på en bus fra Orica-Greenedge fik en afgørende rolle i afslutningen af løbet.

Da rytterne var 20 kilometer fra mål, kørte han ind i målporten med bussen, som sad fast, uden at man kunne rykke den helt væk i første omgang.

Det skabte en stor forvirring, og løbsarrangørerne besluttede at rykke målstregen tre kilometer frem, før de lige inden afslutningen fik flyttet bussen og igen valgte den oprindelige målstreg.  Rytterne lod sig påvirke af den meget polemik, da de ikke vidste, hvor løbet ville slutte, og de mange afgørende beslutninger fik en stor rolle for tempoet og også styrtene. Løbet begyndte eller meget fredeligt, selv om de fem ryttere Lars Boom, Juan Antonio Flecha, Juan Jose Lubato, Cyril Lemoine og Jeremy Cousin allerede tidligt stak væk fra feltet, men de fik aldrig lov til at få et forspring på meget mere end fire minutter.

Det tillod Mark Cavendish og Omega Pharma - Quick Step i særdeleshed bare ikke på denne flade etape på 213 kilometer fra Porto-Vecchio til Bastia.  

Udbryderne blev da også endegyldigt slugt op af et højere tempo fra RadioShack og Team Sky med godt 35 kilometer til mål.

Derfra blev der lagt an til den ventede spurt mellem Mark Cavendish, André Greipel, Marcel Kittel samt Peter Sagan - og den duel kom Marcel Kittel altså bedst ud af med den gule trøje som bonus.    1. etape var samtidig åbningen af den 100. udgave af Tour de France, som blev skudt i gang på den naturskønne Middelhavsø Korsika i det sydlige Frankrig, og det blev markeret med en utraditionel almindelig etape frem for den sædvanlige prolog - i den grad.

Dagens Gossip