Contadors farlige forspil

Etapesejren kunne ingen tage fra Team Movistars superløjtnant Rui Costa. Portugiseren, der deler navn med en langt mere berømt fodboldspiller, kørte solo fra en stærkt sammensat udbrydergruppe. Og Costa hamrede ned mod målbyen Gap som et forvarsel om, hvad der var i vente, når favoritterne godt 10 minutter senere skulle samme vej.

Som etapen udviklede sig, stod det klart, at Team Saxo-Tinkoff ikke er klar til at erklære løbet afgjort. Ikke helt. Med Jesus Hernandez, Nicholoas Roche og Daniele Bennati som offensivt placerede markører i dagens tidlige udbrud, blev der sigtet efter etapesejr. Men det var samtidig tegningen til det slag, der kan komme til at udspille sig i Alperne sidst på ugen.

Frelsende skytsengel

Efter at have fået desillusionerende mange prygl på Mont Ventoux, rejste Alberto Contador sig bogstaveligt talt af sadlen med accelerationer, som fik sat Chris Froomes personlige skytsengel, Richie Porte, på hårdt arbejde på kategori 2-stigningen Col de Manse.

»Det var heldigt, at jeg havde Richie Porte med mig hele dagen. Jeg tror, han dækkede i alt 10 angreb, og det er tydeligt, at hvis de ikke kan angribe mig opad, gør de det på nedkørslerne,« analyserede Froome, der med sin uortodokse stil ikke er den skarpeste nedkører blandt feltets dødsforagtere.

Hos Team Saxo-Tinkoff var der tilfredshed med at have sat tydeligt aftryk på begivenhederne. Og mellem linjerne blev det også antydet, at det handler om et forsøg på at køre helt ud på marginalerne. En alt eller intet-taktik, som kan presse Froome til at begå fatale fejl.

»At vi stadig kører efter sejren, er ikke bare noget, vi siger. Vi viste i dag, at vi fortsætter med at lægge pres på Froome, og vi er villige til at tage risici. Vi havde Nicholas med fremme, og han fik fri til at køre efter etapesejren, mens Roman (Kreuziger, red.) og Alberto fik sat Froome under pres på den sidste stigning og på nedkørslen. Alberto måtte af cyklen på nedkørslen sammen med Froome, men der var ingen panik, og han er helt OK igen. Jeg er rigtig stolt af den måde, vi kører på. Vi angriber på flere fronter, og vi holder fokus på det, vi skal. Nu venter den svære enkeltstart, og der er ikke så meget taktik. Bare fuld gas,« resummerer Saxo-Tinkoffs sportsdirektør, Fabrizio Guidi.

Chris Froome var alt andet end imponeret over Contadors kørsel. Den 28-årige brite måtte selv lave en hård nedbremsning, da Contador var i rabatten. Og Froome mere end antydede, at den falmede spanske Tour-konges kørsel er præget af desperation.

Desperate

»Jeg synes, det er tydeligt, at Team Saxo-Tinkoff er ved at blive desperate. Alberto Contador tog alt for mange og vilde risici på nedkørslen mod Gap. Jeg måtte selv bremse op for ikke at blive revet med, da han var tæt på at styrte. Det viser selvfølgelig bare, at den her Tour langtfra er overstået, og at styrt eller defekt kan komme til at koste dyrt, påpeger Froome.

For Jakob Fuglsang blev det også en svær dag. Det danske klassementshåb måtte slippe frontgruppen med Froome og Contador i en fase, hvor Katushas spanske spirrevip Joaquin Rodriguez skruede op for farten. Det kostede en placering i den samlede stilling, hvor Fuglsang nu ligger nummer otte inden den kuperede og teknisk udfordrende enkeltstart, der venter i dag.

Dagens Gossip