Coop åbner to grænsebutikker

Coop bevæger sig nu uden for landets grænser i begyndelsen af 2013. Det sker med etableringen af to grænsebutikker under navnet Fakta i henholdsvis Harrislee og Aventoft lige syd for den danske grænse til Tyskland. Coop har indgået en aftale med virksomheden Sonja & Wolfgang, som hidtil har drevet grænsebutikkerne i de to nordtyske byer.

- Grænsebutikkerne har udviklet deres koncept, så de også tilbyder langt flere fersk- og dagligvarer end tidligere, og den udvikling er vi nødt til at tage alvorligt. Derfor har vi taget kampen op og etablerer nu to Fakta grænsebutikker i samme område. De to butikker vil have de fleste varer fra Faktas normale sortiment i Danmark samt de klassiske grænsevarer, siger Jesper Lien, administrerende direktør i Coop og fungerende kædedirektør for Fakta-kæden.

Stadig flere danskere kører jævnligt over grænsen for at købe stort ind af de typiske grænsevarer på grund af de stadigt stigende afgifter i Danmark.

- Vi vil gerne give kunder og medlemmer mulighed for at grænsehandle i vores butikker. Den økonomiske krise kombineret med stadigt flere typer afgifter på fødevarer sætter hele den danske detailhandel under pres. I det perspektiv ser jeg vores beslutning om at etablere os i Tyskland som nødvendig, siger formand for Coops og FDBs bestyrelse, Lasse Bolander.

Coop, der blandt andet driver Superbrugsen, Fakta og Irma, forventer at kunne byde kunderne velkommen i de to Fakta grænsebutikker i løbet af første kvartal 2013.

Dagens Gossip