Coop får nej fra mejerierne til at støtte dansk mælk

Skrevet af admin

18/09/2015

Mest læste i dag

Coop-butikkerne ville fra og med slutningen af denne måned have sendt en særlig støttemælk på gaden, der kostede en krone ekstra.

Merprisen skulle være gået til at støtte de trængte danske mælkebønder, men idéen bliver aldrig ført ud i livet.

Coop har nemlig fået nej fra Mejeriforeningen til at målrette støtten udelukkende til danske landmænd.

Mejeriforeningen mener, at støtten skal fordeles ud på alle dens medlemmer. Dermed ville flere tusinde udenlandske bønder også få glæde af den ekstra betaling, og det er Coop ikke interesseret i.

- Vi synes, det er ærgerligt, at en så stor aktør ikke har modet til nytænkning. Det er jo ikke vores opgave at indrette støtteordninger efter andre branchers strukturelle forhold og udenlandske interesser.

- Tilbage står udenlandske kæder, der støtter udenlandske mælkebønder. Det får vi desværre ikke mere dansk mælk af i fremtiden, siger Jens Visholm, der er koncerndirektør for Coop.

Coop har foretaget en undersøgelse, der viser, at 73 procent er positive over for at betale ekstra til danske mælkebønder.

Rema 1000 har valgt at lægge 50 øre oven i prisen på en liter Arla-mælk for at støtte den danske mælkeproduktion, men pengene går til alle 13.000 medejere af Arla, hvoraf kun 3200 er danske.

/ritzau/