Coop lader selvstændige gå discountvejen

Mange af købmændene har været selvstædige under SuperBrugsens franchise og under familiebutikken Kvickly. Men nu åbner Coop Danmark op for, at de traditionsrige og ofte gamle, selvstændige brugsforeninger også kan blive til discountkæden Fakta.

»Det nye, der sker med hensyn til Faktas ekspansion, er, at det ikke længere er Coop A/S, der åbner Faktaer. Vi har lavet en franchaise-aftale med  de selvstændige brugsforeninger, som udgør cirka en tredjedel af alle Coops 1.200 butikker, så de også kan åbne Fakta-butikker,« siger informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen, til Berlingske.Konverteringer i højsæde

Som Berlingske har beskrevet, så bliver der solgt flere og flere discountvarer i Danmark. Den virkelighed har man også skullet vende sig til i Coop Danmark, og derfor har koncernen gennem længere tid konverteret SuperBrugsen til fakta. Det har dog ikke været muligt for de selvstændige købmænd ind til nu.

»De kan både åbne og konvertere, det bestemmer de selv,« siger Jens Juul Nielsen.

Alene i år er tyve SuperBrugsen-butikker blevet til fakta butikker, men som direktør i Coops egne SuperBrugsen, Michael Løve, udtalte til Berlingske i denne uge, så er kunderne begyndt at komme tilbage til den klassiske Coop-kæde. Direkte adspurgt, om den sidste af Coops A/S' egne SuperBrugsen var blevet til en Fakta, svarede han:

»Det håber jeg.«

Men ét er Coops egne butikker, noget andet er de selvstændige købmænd, der altså nu får muligheden for at franchaise sig ind i Fakta.

Den første SuperBrugsen, der konverterer til en Fakta bliver Sundeveds Brugsforening i Sønderjylland. Det vil ske lige efter sommerferien.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip