Coop om fyringer: Ingen garanti for fremtiden

Stemningen på Coops hovedkontor i Albertslund er trykket i dag.

62 medarbejdere i bogholderi og regnskab er her til formiddag blev opsagt. Stillingerne vil blive rykket til Indien i sommerens løb, når opgaverne er flyttet.

Ifølge den ansvarlige direktør havde ledelsen ikke andre valg.

- Vi er i et marked, hvor indtjeningen går ned, så vi bliver nødt til at være meget fokuseret på vores omkostninger. Vi har været nødt til at træffe nogle svære beslutninger, så vi også i fremtiden kan være konkurrencedygtige, siger Mikael Kock, koncernøkonomidirektør i Coop, til Newspaq.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

Det er blot et halvt års siden, at Coop nedlagde 200 stillinger med omfattende fyringer til følge. Selvom to større fyringsrunder inden for få måneder er barske løjer for medarbejderstaben, kan ledelsen ikke garantere for fremtiden.

- Der er ikke nogen konkrete planer endnu, men det er klart, at i et marked, hvor marginalerne er så små, som de er, kan vi ikke stille nogen garantier for fremtiden, siger Mikael Kock.

Derfor er man parat til at hjælpe de 62 medarbejdere, som i løbet af de næste måneder bliver arbejdsløse.

- Vi har en god pakke med fratrædelsesvilkår for vores medarbejdere. Derudover har vi også et forløb, hvor medarbejderne får udviklet cv'er, som sendes videre til større virksomheder. Og når der i det næste år bliver en tom stol i Coop, vil vi først se de afskedigede medarbejderes vej, siger direktøren.

Udover de 62 opsigelser udliciterer Coop også lønadministration til KMD, hvor 24 medarbejdere følger med.

Coop-familien består af kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Irma og Fakta samt de to internetforretninger Irmatorvet.dk og Coop.dk.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip