Copenhagen Marathon sætter landerekord

Når Copenhagen Marathon søndag overtager Københavns gader, sker det med en ny rekord.

Løbet kan præsentere løbere fra 91 lande, og det er en markant stigning i forhold til de 75 lande, som stillede til start sidste år, fortæller løbets arrangør, Sparta Atletik & Motion, i en pressemeddelelse.

I alt 11.000 løbere deltager i gadeløbet, og heraf kommer mere end 3300 fra udlandet. Blandt dem otte kenyanere og 11 etiopiere.

James Kimeiyo Cherboi fra Kenya nævnes som en af favoritterne til sejren hos herrerne med en personlig rekord på 2.10,23 timer for de 42,195 kilometer. I 2015 lød hans bedste tid 2.14,55 timer.

Løbsrekorden fra Copenhagen Marathon lyder på 2.14,16 timer og blev sat af danske Svend Erik Kristensen i 1987.

De bedste danske navne jagtede i sidste måned OL-kravet i Hamburg og er derfor ikke med i København, lyder det i pressemeddelelsen. I kampen om at blive bedste dansker nævnes derfor Spartas Mads Boesen og Martin Erichsen. Begge har de personlige rekorder på 2 timer og 31 minutter.

I damernes elitefelt udgør Maria Sig Møller det bedste bud på en dansk topplacering. Hun har blot gennemført ét helt maratonløb i karrieren. Det skete ved DM i Odense sidste år med tiden 2.42,53 timer og dermed en sølvmedalje som resultat.

Løbet starter søndag klokken 9.30 på Islands Brygge, og ruten går gennem det centrale København med underholdning for både løbere og tilskuere.

Sparta Atletik & Motion melder således om live bands, cheerleaders og brandbiler med øl i hanerne.

/ritzau/

Dagens Gossip