Corbyn afviser at træde tilbage trods Labour-krise

Den britiske Labour-leder, Jeremy Corbyn, afviser at gå af, efter ti af oppositionspartiets 31 såkaldte skyggeministre i løbet af søndagen er trådt tilbage.

- Jeg beklager, at der har været opsigelser i dag fra mit skyggekabinet. Men jeg vil ikke svigte tilliden fra dem, der har stemt på mig, eller de millioner af støtter over hele landet, der har brug for Labour til at repræsentere dem, siger han i en udtalelse

Ti fremtrædende medlemmer af det britiske oppositionsparti Labour meddelte søndag, at de ikke længere kan støtte deres partileder.

Det skete efter, at Corbyn fyrede Hilary Benn fra posten som Labours udenrigspolitiske chef, efter at han søndag havde udtalt, at han ikke havde tillid til Corbyns ledelse.

- Han er en god og ordentlig mand, men han er ikke nogen leder, siger Hilary Benn til tv-stationen BBC.

Med de mange skyggeministres afgang er arbejderpartiet kastet ud i dyb krise i kølvandet på den britiske EU-folkeafstemning.

Kritikken er haglet ned over Corbyn i kølvandet på torsdagens folkeafstemning, hvor et flertal på 52 procent af de britiske vælgere stemte for at forlade EU.

Labour-lederen har i mange partifællers øjne ført en alt for svag valgkamp, og de fratrådte skyggeministre og flere andre tvivler på hans evne til at føre partiet til sejr ved næste valg.

Omvendt bakkes Corbyn op af flere magtfulde fagforeninger, ligesom omkring 180.000 har bakket op om en underskriftsindsamling på nettet, der støtter ham.

Han blev i september valgt som Labour-leder med overbevisende flertal.

- De, der ønsker ændringer i Labours ledelse, må stille op ved et demokratisk valg, hvor jeg vil være kandidat, siger Corbyn søndag aften.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip