Corbyn vil forsvare formandspost og kæmpe mod ulighed

Den britiske oppositionsleder, Jeremy Corbyn, skal som siddende partiformand automatisk have sit navn på stemmesedlen, når Labour skal holde formandsvalg.

Det har Labours ledelse, NEC, besluttet i samråd med partiets advokater.

- Jeg er på stemmesedlen. Og vil føre valgkamp på alle vigtige emner, siger han ifølge BBC efter mødet.

- Uligheden og fattigdommen i landet, at stoppe privatiseringen af vores sundhedssystem, samt behovet for at give håb og muligheder til unge over hele landet. Det er det, Labour findes for, understreger han.

Meldingen om, at Corbyn automatisk vil blive opført på stemmesedlen, er godt nyt for den pressede partiformand.

Men hans modstandere internt i partiet vil muligvis gøre indsigelser og kræve, at han skal samle opbakning fra 51 parlamentsmedlemmer for at kunne stille op - og det kan han få svært ved.

- Jeg håber ikke, at der kommer indsigelser. Der har været en meget lang diskussion her til eftermiddag, og der har været kvalificerede advokater ind over til at rådgive os, så jeg tror, det går, siger han.

Det er kun et par uger siden, at 170 af partiets 231 parlamentsmedlemmer udtrykte mistillid til ham ved en afstemning. De mener, at Labour vil få svært ved at vinde et valg under hans ledelse.

Han har dog stærk opbakning fra fagforeningerne og blandt græsrødderne.

Han er blevet udfordret af Angela Eagle, som har siddet i det britiske parlament siden 1992 og er tidligere skyggeminister. Hun er blandt de medlemmer, som har trukket sig fra Labours skyggekabinet i protest mod Corbyns ledelse.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip