Cornelius afslutter måltørke i FCK-sejr over Esbjerg

15/03/2015

Andreas Cornelius kom efter tre en halv måned uden scoringer igen på måltavlen, da FC København søndag vandt 1-0 ude over Esbjerg i Alka Superligaen.

Den 21-årige angriber scorede efter en halv times spil, hvilket var hans første mål for FCK siden den 30. november sidste år.

Dengang blev Andreas Cornelius matchvinder i FCK's 1-0-sejr ude over AaB, og den bedrift gentog han altså i søndagens kamp i Esbjerg.

Med målet gav Cornelius samtidig sig selv en tidlig fødselsdagsgave, eftersom han mandag fylder 22 år.

Efter sejren er FCK igen ni point efter topholdet, FC Midtjylland.

FCK har 41 point for 21 kampe, mens Esbjerg efter det tredje liganederlag i træk fortsat er tredjesidst med 23 point. Klubben har stadig otte point ned til FC Vestsjælland, der er placeret lige under nedrykningsstregen.

Situationen omkring Andreas Cornelius' scoring efter en halv time indeholdt både gode og dårlige ting fra fodboldens abc.

FCK's venstreback, Ludwig Augustinsson, smækkede et præcist indlæg ind til angriberen, der steg til vejrs og scorede med et hårdt hovedstød, som ramte græsset lige foran Esbjerg-målmanden Martin Dubravka. Det var det gode.

Det dårlige var, set med Esbjerg-øjne, at nyindkøbte Augustinsson, der er blevet hyldet for sine præcise indlæg, kunne få lov til at stå fuldstændig upresset og servicere Andreas Cornelius.

Og så vil Martin Dubravka næppe være stolt over at se sig selv i en langsom gengivelse af sekvensen, for målmanden burde mindst have fået fingrene på hovedstødet.

Det er uvist, om det var disse ting, der fik Esbjerg-træner Niels Frederiksen op i det røde felt, men fem minutter senere blev han bortvist.

Niels Frederiksen havde allerede markeret sig på sidelinjen, og da træneren først sparkede til nogle vandflasker og dernæst bevægede sig en smule uden for det felt, han må være i, blev han bortvist af dommer Lars Christoffersen.

I anden halvleg fik Esbjerg lagt et fornuftigt tryk på gæsterne, og efter en times spil kunne det have udløst en udligning.

Efter en aflevering var angriberen Lasse Rise klar til at banke bolden i mål, men han blev generet af sin egen anfører, veteranen Hans Henrik Andreasen, der trods status af midtbanespiller er kendt for sin veludviklede målnæse.

Chancen løb ud i ingenting, men få minutter senere var Lasse Rise igen tæt på, da han tvang FCK-målmand Stephan Andersen til en redning.

Senere måtte Esbjergs U21-landsholdsspillere Jonas Knudsen og Jeppe Andersen lade sig udskifte med skader, hvis omfang endnu ikke kendes.