Cornelius løber med titlen som årets superligaspiller

Årets superligaspiller og årets talent i 2013 er den tidligere FC København-målsluger Andreas Cornelius.

Det blev afsløret mandag aften ved Dansk Fodbold Award.

Fire spillere var nomineret til prisen som årets spiller i den bedste danske fodboldrække for deres præstationer i perioden 1. januar til og med 1. oktober i år.

Og selv om Cornelius allerede skiftede til Cardiff i sommerpausen, var hans indsats i foråret for sidste sæsons mesterhold fra FC København nok til, at han vandt titlen.

Det var ellers tre stærke konkurrenter, Andreas Cornelius kæmpede med om prisen.

Den tidligere Esbjerg-profil Martin Braithwaite har imponeret så meget, at han både er blevet en del af A-landsholdet og hentet til den bedste franske liga af Toulouse.

Også en af Braithwaites tidligere holdkammerater i det vestjyske var nomineret til prisen. Lynhurtige Peter Ankersen har som Braithwaite både sat et markant aftryk på Superligaen, hvor Ankersen stadig huserer, og slået sit navn fast på A-landsholdet.

Fjerde og sidste nominerede var den bomstærke forsvarsspiller Jores Okore, der havde en stor del af æren for, at FC Nordsjælland i forrige sæson vandt DM-titlen.

Okore blev solgt til Aston Villa i sommerpausen, og han fik hurtigt plads i startopstillingen, men desværre har en skade ødelagt hans første tid i Premier League.

Akkurat som det er tilfældet for Andreas Cornelius i Cardiff, hvor en skade har holdt danskeren fra banen i stort set hele denne sæson. En pokalkamp og en tjans som indskifter i en enkelt Premier League-kamp er alt, hvad det er blevet til indtil videre.

I FCK kickstartede han sin kometkarriere, og Cornelius var Superligaens mest målfarlige spiller i sæsonen 2012/2013 inden skiftet til den walisiske klub.

20-årige Cornelius blev topscorer i sidste sæson med 18 scoringer, inden Cardiff lagde en stor pose penge i Parken og hentede ham til Premier League.

Andreas Cornelius måtte på talerstolen igen lidt senere på aftenen, da han også vandt prisen som årets talent foran Viktor Fischer (Ajax), Pierre-Emilie Højbjerg (Bayern München) og Andreas Christensen (Chelsea).

/ritzau/

Dagens Gossip