Cornelius om 8-0-sejr: Ikke så vigtigt hvem der scorer

Andreas Cornelius har det fint med sin ene scoring i U21-landsholdets 8-0-sejr onsdag over Estland i EM-kvalifikationen.

- Det kunne vel ikke gå meget bedre. Det er jo ikke hver dag, at det sker, siger han.

Efter to mål på straffe af Pierre-Emile Højbjerg, bragte Cornelius danskerne foran 3-0 efter 20 minutter. Selvom det godt kunne være blevet til flere, er hans tilfreds med det ene mål.

- Vi scorede otte mål, og det er egentlig det vigtigste. Om det lige var mig eller de andre, det er ikke så vigtigt. Jeg står egentlig til at skulle tage straffespark, men jeg kunne mærke på Pierre, at han rigtig gerne ville, så det fik han lov til, siger Andreas Cornelius.

Han husker ikke, hvornår han sidst har oplevet så mange mål i én kamp, men en oplevelse for nylig er dog stadig frisk i erindringen.

- I weekenden var vi vel tæt på, var vi ikke, griner FC København-angriberen med henvisning til søndagens hjemmebanekollaps i Superligaen mod FC Midtjylland, der endte 5-1 til FCM.

Cornelius ærgrer sig ikke over, at han ikke er med i A-landstruppen mod England på Wembley.

- Der var en diskussion om, hvor jeg kunne gøre størst nytte, og det var så i en U21-kvalifikationskamp frem for at sidde på bænken i en træningskamp med A-landsholdet.

- Jeg har det fint med at spille, hvor de kan bruge mig mest, siger han.

U21-landsholdet møder i de to sidste kampe Rusland og Bulgarien på hjemmebane. Med sejren over Estland bevarer danskerne førstepladsen i gruppespillet. EM-slutrunden for U21 spilles i Tjekkiet i 2015.

/ritzau/

Dagens Gossip