Cornelius smadrer transfer-rekorden i Cardiff

Selvom den præcise størrelse på overgangssummen mellem FC København og Cardiff City er hemmelig, så er det sikkert, at den 20-årige angriber bliver walisernes dyreste spiller i klubbens historie.

Det kan man læse ud af den fondsbørsmeddelelse Parken Sport & Entertainment sendte ud torsdag, hvori man forventer, at salget har en positiv indvirkning på virksomhedens regnskab med 65 mio. kr. før skat.

Dette beløb er ikke nødvendigvis identisk med salgsprisen, da FCK sagtens allerede kan have kalkuleret med, at en del af pengene skal bruges på at investere i en ny angriber. Og dermed kan den reelle købspris ligger over de 65 mio. kr.

Men antager man, at FCK som minimum har tjent 65 mio. kr. før skat, så overstiger prisen dog langt, hvad Cardiff City ellers har punget ud med for en spiller.

Således lå klubbens hidtil dyreste handel på et sted mellem tre og fire mio. pund. (ca. 35 mio. kr) for købet af angriberen Michael Chopra tilbage i 2009.

Ifølge flere engelske medier fordobler denne sæsons oprykker til Premier League altså den transfer med købet af Andreas Cornelius.

Dagens Gossip