Corydon åben over for lynaftale om mindre vækstpakke

Dansk Folkeparti troppede torsdag op til forhandlinger i Finansministeriet med forslaget om, at man laver en mindre vækstpakke, der består af en række elementer, der kan skabe vækst og arbejdspladser, men hvor en lettelse af selskabsskatten er pillet ud.

Finansminister Bjarne Corydon ser positivt på forslaget og forventer at kunne samle Dansk Folkeparti, Venstre og de Konservative ved forhandlingsbordet allerede fredag.

»Det kan i princippet være en udmærket idé, og den vil vi gerne prøve i praksis,« siger han efter forhandlingerne med Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti kalder det »usympatisk«, at regeringen vil bruge besparelser på kontanthjælpen og SUen til en lettelse af selskabsskatten, og derfor vil de dele forhandlinger op.

»Ideen om, at vi deler det op og siger, at der er ting i det her, som Dansk Folkeparti ikke vil være med til, men der er noget, de godt kunne se sig selv i, og det kunne vi så komme igennem med i første omgang, synes jeg sådan set, er udmærket,« siger Bjarne Corydon, der betegner forhandlingerne, som har stået på i flere uger som »omfattende og komplicerede«.

Bjarne Corydon ønsker dog fortsat at komme igennem med den lettelse af selskabsskatten, som regeringen har foreslået i Vækstplan DK.

»Det jeg ser for mig, og det, jeg håber og arbejder for, er, at vi samlet set får en vækstplan, der hjælper på den måde, jeg synes, det er vigtigt at få hjulpet, når det gælder dansk økonomi, arbejdspladser og vækst,« siger han.

Forslaget fra Dansk Folkeparti om at lave en delaftale skal sætte skred i forhandlingerne, lød det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), inden han onsdag satte sig ved forhandlingsbordet.

»Vi vil tilbyde regeringen i dag, at vi deler forhandlingerne op. At vi laver en særskilt forhandling, der handler om, at - forudsat vi kan blive enige om SU og kontanthjælp - så bruger vi pengene på ikke på at sænke selskabsskatten, men på ting, som folk lige nu står og efterspørger, altså en boligjob-fradragsordning, en nedrivningspulje, så der kan komme gang i byggebranchen, vi bruger pengene på en grænsehandelspakke og på at nedsætte energiafgifter.«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip