Corydon advarer mod »politisk pseudo-drama«

Sådan lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S), efter at Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance i fællesskab har stillet en række krav for at indgå i SU- og kontanthjælpsreformer og opnå en vækstplan for erhvervslivet.

»Jeg appellerer bare stille til, at man nu ikke lader der gå drilleri i det til sidst, og at det ikke bliver sådan et politisk pseudo-drama, men at vi finder frem til en løsning på det, der jo er en kæmpestor vækstplan og skaber nogle arbejdspladser i Danmark,« siger Bjarne Corydon.

De fire borgerlige partier har præsenteret regeringen for et tilbud om at indgå en aftale om første del af en vækstpakke. Det indebærer, at vækstpakken får en milliard kroner mere fra kontanthjælpen og en milliard mere fra SUen, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen (V).

Bjarne Corydon forstår ikke, hvorfor de borgerlige pludselig stiller sig på hælene.

»Når nu alle har sagt, at de ser meget positivt på regeringens forslag om at skabe nogle flere arbejdspladser og hjælpe vores erhvervsliv, hvorfor så ikke komme i gang med at få det til at virke i praksis,« spørger han.

Finansministeren afviser desuden at imødekomme de borgerliges krav.

»Det er ikke bare at sige ja til det forslag, der er kommet fra de borgerlige. Jeg ser det her slutspil som et forsøg på at få lidt ekstra drama ud af det hele, og det synes jeg ikke, går an. Der er stadig nogle indholdsmæssige ting, vi skal blive enige om, og det drøfter man bedst ved et forhandlingsbord, hvor man kan komme ned i detaljen,« siger Bjarne Corydon.

De seneste dage er der blevet forhandlet intensivt om en kontanthjælpsreform og en reform af SU-systemet. Det samlede krav fra de borgerlige partier betyder, at der skal findes to ekstra milliarder kroner på de to områder over en syvårig periode for at finansiere vækstplanen.

Dagens Gossip